Правила и условия за ползване на форуми Читалища.бг

Администратор
Site Admin
МненияCOLON 8
Регистриран наCOLON 21 Мар 2009, 02:15

Правила и условия за ползване на форуми Читалища.бг

Мнениеот Администратор » 11 Яну 2013, 00:08

Правила на Форумите

1. Постингите и темите трябва да се в съответния тематичен подфорум
(препоръчително е потребителите да прочетат описанието на форума преди да постват).
Теми, неотговарящи на тематиката и описанието на форума, ще бъдат премествани по преценка на модераторите/администраторите.

2. Публикуването на теми и мнения, написани на латиница, е нежелателно.
Модераторите имат право да правят забележки на потребителите, публикуващи теми и мнения на латиница. При несъобразяване със забележката, следващи теми на латиница, публикувани от същия потребител, могат да бъдат заключвани или директно изтривани.

3. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

4. Публикуването на порнографски снимки, текстове и др. е забранено.
Ограничението важи и за аватари и подписи.

5. Публикуването на картинки трябва да бъде съобразено с максимално допустимите размери и обеми.

6. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описващо съдържанието на темата.
Недопустими са заглавия от рода на:
Помогнете ми, Спешно, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.

7. Спамът, флудът и "чатът" не се толерират
Спам - оф-топици, рекламни съобщения и др.
Флуд (flood - наводнение, потоп) - заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се постинги.
"Чат" - личен разговор между двама или повече потребители, размяна на реплики от рода "Как си днес", "Хайде да пием кафе" и др.
Всички теми с "израждащ" се характер ще бъдат заключвани и/или личните разговори ще бъдат изтривани.
Потребители, които се "включват в разговора" за по едно "да .. добре .. чао" ще бъдат предупреждавани.
Ако имате да кажете нещо по темата - изразете го с повече от една дума. Пускането на едносрични постинги с цел трупане на брой мнения не се толерира!

Идеята на форума е да се помага на потребителите, а не да се използва за лични разговори - за лични разговори използвайте функцията Лични съобщения!

Изрично се забранява пускането на теми от рода на "Лека нощ" , "Добро утро", "Как сте днес", игри тип "асоциации", писма на късмета и т.н. Темите ще бъдат изтривани веднага.

ЗАБРАНЕНО Е РАЗПРАЩАНЕТО НА ЕДНОТИПНИ, МАСОВИ, ПРИЗИВНИ, РЕКЛАМНИ (за продукти или сайтове) И ПОДОБНИ СПАМЪРСКИ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ!
Молим всички получатели на подобен тип лични съобщения да информират администраторите на форума, за да бъдат предприети необходимите мерки.

8. Не се допускат рекламни обяви и теми, както и аватари, подписи и др. елементи от потребителския профил, които представляват тенденциозна реклама на сайт, фирма, продукт или услуга.

Чл. 33. (1) от ЗЗП
Реклама е всяко съобщение във връзка с търговия, занаят или професия, което има за цел да насърчи реализацията на стоки или услуги, включително на недвижими имоти, права и задължения.


Забранено е развиването на търговска дейност във форумите!

9. Забранено е пускането на теми и мнения, съдържащи краен агресивен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм, теми с расистка насоченост, мнения, съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, теми подклаждащи /или които могат да доведат до/ расова, културна, социална, религиозна, етническа и всякакъв друг вид дискриминация, омраза и нетолерантност, теми и мнения, целящи създаване на смут и предизвикване на страх, подклаждане на масова паника, както и теми и мнения с линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи.

10. Забранява се пускането на теми с явни зверства и жестокости (изображения, текст), както и теми и мнения с линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи. Забраната се отнася и за подписи и аватари.

11. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, ще бъдат предупреждавани.
Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на форума.

12. Забранена е регистрацията и активното използване на повече от един прякор от един и същи потребител.

13. Забранена е политическата пропаганда и агитация в теми и мнения

14. Забранява се публикуването на теми и мнения, призоваващи към гласуване в даден конкурс.
Забраната се отнася и за полетата от потребителския профил - аватари, подписи, лични титли и т.н.
Изключения могат да са:
- международни конкурси с българско участие
- изцяло благотворителни конкурси

Модераторите си запазват правото да променят, преместват или да премахват постинги по тяхна преценка.


Политика

1. Потребителите могат/биват предупреждавани максимум 3 пъти за спам, обиди, расова дискриминация и др.

Ако се наложи 4-то предупреждение то ще последва и временна забрана за ползване на форумите.

2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо.
Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени от Модератор, трябва да се свържат с някой от Администраторите.
Ако Администраторът счете, че потребителят е бил предупреден неуместно (от Модератор), то Модераторското предупреждение може бъде отменено.
Последното мнение имат Администраторите.

3. Всеки опит да се заобиколи временната забрана (регистрация на нов прякор, влизане като Гост и др.) ще бъде последван с окончателна забрана за ползване на форумите.

Допускат се изключения на правилото за 3-те предупреждения в случай на сериозно нарушение на правилата, както и в случай, че даден потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор - това може да доведе до постоянна и незабавна забрана без предупреждение.


Подписи

Максимално допустим размер на изображения в подписите:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 200 пиксела

Подписите могат да съдържат до 300 символа текст (малък или нормален шрифт) и/или две картинки. Размерът на текста трябва да е малък или нормален.

Потребители, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани, а при изключително превишаване на максимално допустимите размери на изображение в подписа или съдържаща се в подписа явна или прикрита реклама, модераторите и администраторите имат право да редактират подписа без изрично уведомяване на потребителя.


Аватари

Максимално допустим размер на картинки към профилите:
ширина - до 160 пиксела
височина - до 200 пиксела

Аватари, които надвишават максимално допустимите размери не се допускат от системата и ако се опитате да прикачите към Вашия профил аватар с по-голям размер, системата ще го отхвърли и ще Ви подкани да изберете аватар от галериите към форума.
Не се допуска използването за аватар на картинки с порнографски изглед, жестокости, реклама и т.н.
Потребители, които не спазват правилата за добавяне на аватар ще бъдат предупреждавани и/или могат да загубят правото си да използват аватар.

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела

Когато желаете да покажете дадено изображение в мнение, но изображението е с по-голям размер или обем, може просто да укажете линк към него - така, хората, които проявяват интерес ще могат да го видят без да се натоварва трафика на останалите потребители.
Изображения в мненията, неотговарящи на условията, ще бъдат замествани с техния адрес, указан като линк. Не се допуска публикуването на изображения с порнографски изглед, жестокости, реклами и т.н.


Това са правилата, които важат за всички подфоруми.
Всеки модератор е свободен да въвежда допълнителни правила за форума, който модерира.

ЗЕТ
Глава четвърта.
ОТГОВОРНОСТ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ НА ИНФОРМАЦИОННОТО ОБЩЕСТВО

Липса на общо задължение за наблюдение на информацията
Чл. 17. Доставчикът на услуги не е длъжен да извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна при предоставяне на услуги на информационното общество, нито да търси факти и обстоятелства, указващи извършването на неправомерна дейност.Собствениците, администраторите и модераторите на форумите носят отговорност единствено и само за публикациите, направени от самите тях и НЕ носят отговорност за теми, съобщения (публични или лични), публикации, твърдения и становища, изразени във форума от други потребители.
Всеки потребител е отговорен за собствените си думи, публикации и действия във форума.


Информация, идентифицираща конкретен потребител във форумите не се предоставя на трети лица, освен в случай на официално изискване на информацията от страна на оправомощени органи (полиция, следствие, прокуратура, съдебна инстанция и др.)

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта